Bullet journal stickers: decoratief en praktisch

bullet journal stickers

Je journal is niet af zonder bullet journal stickers. Ze zijn handig op zoveel verschillende manieren. Lees hieronder waarom je stickers in je journal wil en hoe je de beste uitkiest. Eerst lees je meer over wat een bullet journal is en waarom je er eentje wil. 

bullet journal stickers

Wat is een bullet journal?

Iedereen is aan de bullet journal tegenwoordig! Dat is niet zo gek, want het is een praktische manier om informatie te rangschikken en bovendien is een bullet journal bijhouden gewoon leuk. 

In essentie is een bullet journal gewoon een notitieblok. Het is een leeg boek met slechts lichte puntjes op de pagina. Geen lijnen en geen ruitjes. Jij kunt de pagina dus volledig zelf inrichten. Veel mensen gebruiken de bullet journal als kruising tussen een agenda, notitieblok en dagboek. 

bullet journal stickers

Decoratie van je journal

Veel mensen zijn heel creatief in het bewerken van hun bullet journal. Ze decoreren elke pagina. Dat is niet alleen omdat het leuker is om naar te kijken maar omdat kleuren, stickers, iconen en banners je beter helpen informatie te rangschikken. Met name stickers zien we regelmatig terugkomen in mooi versierde journals online.

Hoe helpen stickers?

Stickers kunnen onder andere helpen bepaalde taken en notities een categorie te geven. Je kunt bijvoorbeeld een en dezelfde sticker gebruiken voor elke notitie die te maken heeft met sporten, of het uitlaten van je hond. Zo zie je in een oogopslag wat je nog moet doen vandaag dankzij de herkenning op basis van kleuren.