2021 Verlichtingstrends: de nieuwste ideeën voor moderne verlichting

Deze trends omvatten alle interieurverlichting. Als u ze kiest, gaat het niet fout! Interieurontwerp is nauw verweven met de modewereld en zelfs met de algemene stemming in de wereld, wat u verder zult opmerken. Lampenhuis heeft de nieuwst trends op een rijtje gezet!

Trend 1: milieuvriendelijkheid

Deze trend strekt zich uit tot natuurlijke materialen: hout, glas, stof, bamboe, imitatiepapier. Als het idee van zorg voor het milieu bij u resoneert – let dan op deze lampen!

Lampenhuis is van mening dat deze trend niet alleen tot uiting in materiaal en vorm: kroonluchters in de vorm van takken, staande lampen met sierlijke bladeren, wandverlichting met glas in de vorm van druppels, etc. Alles wat een verwijzing naar de natuur heeft, is relevant in 2021.

Trend 2: eenvoud van vormen

Minimalisme, orde en rationeel ruimtegebruik hadden ook invloed op het interieurontwerp. Het is mogelijk om aan deze trend voor eenvoudige verlichtingsmodellen zonder onnodige details, zelfs met een klein budget, vast te houden: geld besparen zonder de algehele look te schaden. Lampenhuis vindt het ook belangrijk om betaalbare lampen aan te bieden.

Basistinten zullen win-win zijn: wit, zwart, bruin, grijs. Je kunt deze trend combineren met de vorige en lampen kiezen in de kleuren honing, olijven, zand, lucht, coniferen. Heldere accentkleuren zien er ook geweldig uit.

Trend 3: kroonluchters als kunstobject

Wil je een opvallend detail aan het interieur toevoegen, dan is een design kroonluchter hier perfect voor! De kroonluchter kan erg actief zijn, maar als de rest van de ruimte discreet blijft, bewaar je het evenwicht.

Er zijn geen beperkingen aan de keuze van kroonluchters. Hier is het beter om naar je gevoelens te luisteren en een accentlamp te kiezen die je leuk vindt. Als de oppervlakte klein is, wil dat overigens niet zeggen dat je zo’n kunstobject niet kunt betalen. Deze regel is al verleden tijd!

Trend 4: bol lampen

Deze trend bestond al en bleef, dankzij zijn grote populariteit, ook in 2021. De lamp kan gemaakt worden van transparant, doorschijnend of zelfs ondoorzichtig materiaal: afhankelijk van de oppervlakte.

Je kunt ze gebruiken als nachtverlichting, volwaardige kroonluchters, trapsgewijze verlichting. Het zou geweldig zijn om gewone ronde bollen te plaatsen, waar veel ontwerpers nu actief mee bezig zijn. Dit weerspiegelt zowel milieuvriendelijkheid als eenvoud van vormen.