EOS is ontstaan in 2017 en is een cryptovaluta welke zich richt op smart contracts. Vooral het deel smart contracts is vergelijkbaar met Ethereum. In vergelijking met Ethereum wil EOS zich onderscheiden in het aantal transacties per seconde. In vergelijking met Ethereum, Bitcoin of LiteCoin ligt dit bij EOS vele malen hoger. Ook wil EOS ervoor zorgen dat de transacties helemaal gratis zijn.

EOS kan je het beste zien als een blockchain ecosysteem dat zal werken met smart contracts en gedecentraliseerde apps. De grootste elementen zijn schaalbaarheid en toegankelijkheid. Deze twee punten maken EOS uniek ten opzichte van Ethereum. Verder biedt het platform accounts, authenticatie, databases en asynchrone communicatie.


Een ander groot voordeel aan EOS is de schaalbaarheid. EOS is enorm schaalbaar en is hierdoor redelijk flexibel. Bij EOS kunnen processen op verschillende manieren verwerkt worden. Dat betekent dat de snelheden in de theorie behoorlijk hoog kunnen worden en het netwerk mee kan groeien. Het zou volgens sommigen mogelijk moeten zijn om met EOS meer dan een miljoen transacties per seconde te verwerken.

EOS kopen bij Bitvavo

Wij zijn erg te spreken over Bitvavo. Het bedrijf laat een betrouwbare indruk achter en de mogelijkheid om meerdere cryptomunten op 1 plek veilig op te slaan is zeer interessant. De aanbieder wil uitblinken in gemak en daar slaagt het naar onze mening uitstekend in.

Maar zij zijn niet de enige mensen met een positieve mening over dit bedrijf. De welbekende website Trustpilot staan veel ervaringen over Bitvavo en het overgrote deel is erg positief over deze online handelaar Bitvavo.com. EOS kopen kun je het beste doen bij Bitvavo.com.