Laat jouw werknemers niet stikken

Drie procent van de bedrijfsongevallen met dodelijke afloop wordt veroorzaakt door blootstelling aan gevaarlijke stoffen en 1% door een explosie. Dat lijkt weinig, maar als het om dodelijke slachtoffers gaat is elk slachtoffer er één te veel. Er is dan ook vastgelegd in artikel 3.17 van het Arbeidsomstandighedenbesluit dat gevaar door gevaarlijke stoffen of gassen moet worden voorkomen. Dit kan door een goede gasdetectie wanneer jouw werknemers een gesloten ruimte moeten betreden, zoals containers, vrachtruimtes, riolen, kruipruimtes, giertanks en dergelijke.

Gesloten ruimtes

Er zijn veel robuuste gas detectoren verkrijgbaar. Je hebt single gas detectoren, multi gas detectoren, PID detectoren en Stand alone multi gas detectoren. Als jouw werknemers een gesloten ruimte moeten betreden zoals een opslagtank, is het belangrijk om een detector te hebben die de zuurstof, brandbare stoffen, koolstofmonoxide en waterstofsulfide meet. Als jouw medewerkers in een riool werken is het belangrijk dat de gasdetector de stoffen zwavelwaterstof en biogasmethaan aan weet te tonen. Ook de hoeveelheid zuurstof is van levensbelang.

Makkelijke webshop

Heb jij een bedrijf in de sectoren (petro)chemie, afvalverwerking, scheepvaart, olie of wind industrie, opslag, transport, installatie, voedselindustrie, facilitair of recreatie en heb je te maken met gevaarlijke stoffen? Aarzel dan niet en schaf goede gasdetectie apparatuur aan voor jouw medewerkers. Je hebt ze in verschillende prijsklassen, van 50 tot rond de 1700 euro. Deze handige apparaten kunnen tegenwoordig heel gemakkelijk via het internet worden besteld. Vandaag besteld en zo snel mogelijk in huis, zodat jouw werknemers zo snel mogelijk veilig aan hun werk kunnen beginnen, binnen uiterlijk twee à drie weken.