logo-tinki

Als je goed voor je hond wilt zorgen, hoort daar ook de verzorging van de vacht bij. Als je aan mensen vraagt waar ze aan denken bij het trimmen van een hond, zullen de meesten zeggen dat ze een poedel voor zich zien met keurig getrimde poten, staart en lijf. Dat is ook vrij logisch natuurlijk, een poedel is wel de beste reclame voor een goed getrimde hond. Niet alleen poedels hebben zo nu en dan een goede trimbeurt nodig, ook voor de vacht van andere honden kan het heel goed zijn. Het maakt niet uit of je een langharige of kortharige hond hebt, voor beide types geldt dat de vacht ook bijgehouden hoort te worden. Als je klitten wilt voorkomen en je hond een nette en schone vacht wilt geven, dien je deze regelmatig te wassen, goed af te drogen en te borstelen. En als het nodig is, kun je met je viervoeter naar de trimsalon om hem eens extra te laten verwennen.

Trim je hond zelf
Je kunt je hond een keertje meenemen naar een trimsalon om te kijken hoe het allemaal werkt en wat ze met de vacht van je hond doen om deze er zo mooi en verzorgd mogelijk uit te laten zien. Zij hebben natuurlijk veel ervaring met het verzorgen van allerlei verschillende vachten van diverse soorten honden, dus daar kun je mooi eens de kunst afkijken. Het is natuurlijk wel heel fijn voor je hond als deze helemaal in de watten gelegd wordt en tot in de puntjes verzorgd weer huiswaarts keert, maar als het nodig is om met regelmaat naar de trimsalon te gaan om de vacht netjes bij te houden, kun je ook overwegen om je viervoeter zelf te trimmen. Als je een beetje handig bent, is dat goed te doen. Hiervoor dien je echter weer wel de juiste materialen aan te schaffen zoals een goede schaar, een tondeuse voor honden, verzorgende middelen als shampoo en lotion en een goede borstel of kam. Als je niet goed weet wat je precies voor jouw hond nodig hebt, kun je informatie inwinnen bij de trimsalon maar ook eens goed rondkijken op internet wat er allemaal te koop is. Zorg dat je materiaal koopt dat voor de vacht van jouw hond geschikt is. Tondeuses vind je er in allerlei verschillende prijsklassen en daar zit vast iets van je gading tussen.

Verschillende manieren voor het onderhoud van de vacht
Er zijn verschillende manieren om de vacht van je hond te onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld je hond knippen of scheren. Met een tondeuse gaat dat sneller en eenvoudiger dan met een schaar. En het ziet er ook gelijkmatiger uit. Je hebt echter niet voor iedere hond een tondeuse nodig. Er zijn ook hondenrassen waarvan je de vacht alleen maar hoeft uit te dunnen met een speciale schaar zodat het overtollige haar verdwijnt. En soms kun je gewoon met je handen de bovenlaag of onderlaag van de vacht eruit halen. Het ligt gewoon aan het ras van je hond wat het beste werkt.