De ideale zomerschoenen? Espadrilles!

Als we praten over schoenen die ons doen denken aan mooi weer, dan denken wij al gauw aan de espadrilles. Ook de look van de schoen is niet te vergelijken met andere schoenen. De schoenen hebben een zool gemaakt van riet en een bovenkant die van katoen gemaakt is. Deze schoenen mogen echt niet ontbreken in jouw schoenenkast. Zodra de zon zich weer laat zien komen deze schoenen meteen de kast uit. Ze zijn ook schoenen die een ieder leuk staan. Zo hoef jij je niet druk te maken of deze schoenen wel voor jou zijn.

Waar hebben we de schoenen aan te danken?

De schoenen komen oorspronkelijk uit Catalonië. De naam van de schoenen is afgeleid van het woord espardenya.dit is een touw dat veel lijkt op gras. Dit touw werd gebruikt voor de eerste versies van de schoenen. Het aparte van de schoen is de wijze waarop ze gemaakt worden. De bovenkant van de schoen is een geheel. Het is letterlijk 1 stuk katoen, wat je niet kunt vergelijken met andere schoenen die uit meerdere stukken gemaakt worden. Het stuk katoen wordt dan rondom bevestigd aan een rieten zool. Het is een van de schoenen soorten die er al eeuwen bestaat.

Zoveel variatie voor elke drager

In deze tijd hebben we zoveel variatie dat je letterlijk een kast vol kunt hebben met deze schoenen, zonder dat er ook maar 1 is die op een ander lijkt. Je kunt ze aanschaffen in de simpele variant, maar zeker ook in een wat stoerdere versie. Ben je als vrouw altijd op zoek naar schoenen met hakken, dan zijn er ook espadrilles voor jou met sleehakken. Deze schoenen staan schitterend onder zomerjurkjes. Ze voegen zoveel toe aan jouw kleding, zonder dat jij hier al te veel over hoeft na te denken. Ook de prints en kleuren waarin je ze kunt vinden zijn echt talloos.

Wees gerust mannen, de schoenen zijn ook voor jullie!

De schoenen zijn er niet alleen voor vrouwen. Er zijn namelijk ook genoeg variaties voor de mannen. Ook de mannen kunnen genieten van deze heerlijke schoenen in de zomer. Ook bij mannen voegen ze veel aan hun outfit toe. Het is perfect om te dragen wanneer het nog net iets te koud is voor slippers, maar je echt geen dichte schoenen zoals sneakers meer wilt gaan dragen.