Ralph Lauren: Toen en nu

Ralph Lauren van toen en Ralph Lauren shirt van nu zijn nogal verschillend. Maar hoe staat het bedrijf er tegenwoordig voor en wat betekent het allemaal voor de toekomst van Ralph Lauren en Ralph Lauren shirt.

Hoe zit het nu met Ralph Lauren?

Absoluut veel beter dan in de vroege jaren 90. In de huidige economische crisis doen modegroepen het in principe goed. In het derde kwartaal van 2013 rapporteerde het bedrijf onlangs een nettowinst van $ 237 miljoen, een stijging van $ 216 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Het bedrijf richt zich in toenemende mate op opkomende markten zoals China en Centraal- en Oost-Europa omdat het een dergelijke groei kan realiseren.

De kracht van Ralph Lauren

De kracht van Ralph Lauren ligt echter in het feit dat het merk een breed scala aan doelgroepen aanspreekt. Bovendien verkoopt de groep niet alleen kleding, maar ook parfums, accessoires en meubels tegen verschillende prijzen, zodat in principe alle consumenten op zijn minst “iets” kunnen kopen van de stijlvolle Ralph Lauren. Ik kan het. Ralph Lauren zelf, nu 74, heeft de afgelopen jaren niet verkeerd gezeten en ontwerpt nog steeds graag al zijn kleding zelf (zie de tweede video onder dit artikel). Hoe dan ook, hij hoeft het niet voor het geld te doen, net als het geschatte vermogen van Forbes van meer dan $ 7,3 miljard. Lauren kan met een gerust hart met pensioen. Maar het interesseert hem niets. Hij en zijn vrouw wonen nu op een prachtige ranch in het uitgestrekte platteland van Colorado. De ranch is vrij ver weg en Ralph staat geen camera’s toe als beleid, met uitzondering van Oprah Winfrey in 2011.