Leuke steden bezoeken in Nederland? Reis eens af naar het noorden

leuke steden nederland

Ben je van plan binnenkort af en toe een stedentripje in eigen land te ondernemen en ben je dan ook op zoek naar nieuwe steden om te ontdekken? Goede kans dat je nationale pronkstukken als Amsterdam en Utrecht al eens gezien hebt. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien, ook geografisch gezien. Waarom niet eens naar het noorden van het land afgereisd? Leuke steden in Nederland zijn er namelijk niet alleen in de Randstad, zo bewijzen bijvoorbeeld Leeuwarden en Groningen.

Maastricht

Groningen

Als je ooit in Groningen bent geweest en iemand vraagt je wat je in die stad écht moet doen, dan zijn er meerdere dingen die op voorrang dringen. Uiteraard vergaapt iedereen in Groningen zich aan de ontzag inboezemende Martinitoren. Mooie en sfeervolle straten zijn onder meer de kromme Ellebogen en de Zwanestraat, plekken waar je trouwens ook uitstekend kunt shoppen. Cultuur snuiven kan uitstekend in het Groninger Museum, pal tegenover het Centraal Station. Verder is Groningen natuurlijk hét studentenbolwerk van het noorden van Nederland. Daardoor vind je hier diverse authentieke biercafés, maar ook danscafés en discotheken zijn er hier genoeg. 

Breda

Leeuwarden

Ga je vanuit Groningen een stukje naar het westen, dan kom je in de provincie Friesland uit. De hoofdstad van deze bijzondere provincie is Leeuwarden. Een enorm grote stad is dit niet, maar dat maakt deze stad niet minder mooi. Zonder meer is Leeuwarden een van de oudste steden van Nederland. Het historische centrum kent enkele grachten waarlangs prachtige grachtenpanden en monumenten staan. Met een sloep door de grachten varen is een fijne manier om dit alles te aanschouwen. Een van die monumenten is de Oldehove, een toren die je kunt beklimmen om vervolgens van een fraai uitzicht over de stad te genieten. Ook de wolkenkrabber Achmea Toren kun je beklimmen voor een zelfde soort uitzicht.